• ABAT AB

    Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

  • ABAT AB

    Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

  • ABAT AB

    Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

Samlingssida för våra Luckor

Inspektionsluckor

Inspektionsluckor har samma utformning som väggluckor och golvluckor. Syftet med denna lucka är att göra det enklare och smidigare vid inspektioner, kontroller och besiktningar.

Vi specialtillverkar alla våra luckor. Klicka på knappen nedan för att läsa mer.

Säkerhetslucka

ABAT har i samarbete med H20 teknik tagit fram en säkerhetslucka som är anpassad för dricksvattenreservoarer men även andra utrymmen som kräver hög säkerhet. Säkerhetsluckan är tillverkad i rostfritt men går även att få i syrafast material om så önskas. Luckan är testad för säkerhetsklass 3 av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut utan anmärkning. Dessutom är luckan Livsmedelsgodkänt vilket är en unik kombination.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om den unika säkerhetsluckan!

Rostfria inspektionsluckor

Vid extremt krävande miljöer så tillverkar vi plana och överfalsade rostfria inspektionsluckor. Dessa luckor erbjuds i SS-2333 (rostfritt) eller i SS-2342 (syrafast). Det är även möjligt att få luckan i samma typer, dvs en enkellucka eller delad med flera lock i samma ram. Som luckorna av aluminium men skillnaden är ramarna som ser annorlunda ut. Vi erbjuder även en typ som är testad och godkänd för inbrottsklass 3. Inspektionsluckor som vi erbjuder är specialtillverkade utifrån Era behov.

Klicka på knappen nedan för att se bilder eller läsa mer om rostfria inspektionsluckor. Har du några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Plan Aluminiumlucka

Plan aluminiumlucka används i huvudsak inomhus som golvlucka och inspektionslucka. Luckorna används även utomhus som vägglucka. Vid beställning av komplett lucka i aluminium ingår  lock samt ram för ingjutning eller eftermontage. Luckan levereras som standard med översida av obehandlad durkplåt i aluminium och med rostfri gasfjäder med spärr som uppställningsbeslag.

Klicka på knappen för att hitta mer information om plan aluminiumlucka. Vid eventuella frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer.

Övrigt & tillbehör till våra luckor

Här hittar ni tillbehör till våra luckor som vi erbjuder. Vi erbjuder hallskydstejp, låshuv till lucka, fjäderbelastad gallerlåsning och olika typer av lås. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Rökluckor

Rökluckor, även kallade brandgasventilatorer, är skapade och framtagna för att se till att de livsfarliga brandgaser som kan uppstå vid bränder leds bort och ut ifrån byggnaden. Vi tillverkar våra rökluckor utifrån Era behov.

Klicka på knappen nedan för mer detaljerad beskrivning och information om rökluckan.

Rund netstigningslucka i aluminium

Rund nedstigningslucka i aluminium används ofta på betongrör eller konor som ersättning för de tunga betonglocken. Luckan kan användas på alla typer av runda rör. Dessa luckor tillverkas av slät aluminiumplåt som är pulverlackerad i grått (RAL7037). Luckan är lätt välvd så att eventuellt vatten rinner av. Vid beställning av lucka ingår gångjärn, låsögla för hänglås samt bult för montering.

Klicka på knappen nedan för att se bilder och läsa mer.

Skyddsgaller i Aluminium

Skyddsgaller eller luckor har blivit allt vanligare. Det är allt som oftast krav på någon typ av skyddsgaller för att undvika att personer störtar ned i hålet. Vi erbjuder tre typer av galler som är tillverkade av aluminiumrör med måtten 40x25x2 mm. Vi har löstagbart skyddsgaller som enkelt kan plockas bort vid behov. Vi erbjuder även kvarnlucksgaller och det är ett galler som är delat på mitten och varje del sitter på gångjärn så att gallerhalvorna öppnas från mitten.

Samtliga galler kan fås med fjäderbelastad låsning i uppfällt läge. Klicka på knappen nedan för att läsa mer.

Överfalsad aluminiumlucka

En överfalsad aluminiumlucka används i de allra flesta fall för utomhusbruk som exempelvis inspektionslucka, nedstigningslucka eller röklucka. Dessa luckor ser du oftast längst utmed stora vägar, broar och viadukter. Där de används till pumpstationer för att pumpa undan grundvattnet som kan samlas. Luckan levereras som standard i pulverlackerad grå slätålåt med uppställningsbeslag i form av rostfri gasfjäder med spärr och låsögla för hänglås.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer.