• ABAT AB

  Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

 • ABAT AB

  Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

 • ABAT AB

  Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

ÖVERFALSADE ALUMINIUMLUCKOR

En överfalsad aluminiumlucka används oftast för utomhusbruk som exempel inspektionslucka, nedstigningslucka eller röklucka. Du ser dem oftast längst utmed våra stora vägar, broar och viadukter där de används till pumpstation för att pumpa undan grundvattnet. Det är även vanligt att luckorna används som vägglucka för exempelvis rökevakuering. Vid beställning av komplett lucka ingår lock samt ram för ingjutning eller eftermontage.

Den levereras som standard i pulverlackerad grå slätplåt med uppställningsbeslag i form av rostfri gasfjäder med spärr och låsögla för hänglås. Vid beställning anges om man önskar ram för ingjutning eller någon typ av eftermontage, om den ska vara isolerad eller oisolerad samt vilken storlek man önskar.

Om det är stora luckor kan det vara en fördel att använda en gemensam ram med två eller flera lock i. Dessa kan man få med fast eller löstagbar mellanbalk mellan locken eller med så kallad överlappning där ingen mellanbalk är nödvändig.

Vi kan erbjuda luckor i nästan vilka storlekar som helst. Alla luckor tillverkas för hand på vår verkstad i Örebro och vi är därför väldigt flexibla när det gäller storlekar och speciallösningar.

YTBEHANDLING (AV LUCKA OCH RAM)

Avfettning, grundning med primer och pulverlackering. Standardkulör grå RAL7037, annan kulör kan erhållas.

INGJUTNING (AV RAM)

Formsättning och betongskrotning kan undvikas om ramen beställs med förhöjning (typ C) motsvarande betongens tjocklek (anges vid beställning). Exempel på användningsområden: nedstigningslucka på olika platser, olika typer av inspektionsluckor, rökevakueringsluckor för fastigheter, lucka för pumpstationer, lucka för nödutrymning, olika typer av manlucka, olika typer av vägglucka, fjärrvärmelucka.

ÖVERFALSAD ROSTFRI LUCKA

Om det är en krävande miljö så går våra luckor även att få i rostfritt utförande för att användas som exempelvis pumpstationer, vattenverk, dricksvatten- eller röklucka, antingen i rostfritt SS-2333 eller i syrafast SS-2343. De går att få i samma typer, dvs enkellucka eller delad med flera lock i samma ram, som luckorna av aluminium med den skillnaden att ramarna ser lite annorlunda ut.

Vid beställning av lucktyp bör följande uppgifter anges

 • Överfalsad eller plan
 • Oisolerad eller isolerad
 • Gummilist, om ej standardutförande ange låstyp
 • Enkellucka eller kombinationsutförande (två eller fler sammanbyggda)
 • Fast eller löstagbar mellanbalk eller luckdelning med överlappning. Vid överlappning anges öppningsföljd.