• ABAT AB

  Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

 • ABAT AB

  Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

 • ABAT AB

  Golvluckor och väggluckor av högsta kvalitet!

Plan aluminiumlucka

En plan aluminiumlucka används i huvudsak inomhus som golvlucka och inspektionslucka men används även utomhus som vägglucka. Vid beställning av komplett aluminium lucka ingår lock samt ram för ingjutning eller eftermontage.

Den levereras som standard med översida av obehandlad aluminiumdurkplåt och med rostfri gasfjäder med spärr som uppställningsbeslag. Vid beställning anges om man önskar ram för ingjutning eller någon typ av eftermontage, om den ska vara isolerad eller oisolerad samt vilken storlek man önskar. Om det är stora luckor kan det vara en fördel att använda en gemensam ram med två eller flera lock i.

Dessa kan man få med fast eller löstagbar mellanbalk mellan locken eller med så kallad överlappning där ingen mellanbalk är nödvändig. Vi tillhandahåller också luckor med slätplåt på översida för golv där mattläggning ska ske. Vi kan erbjuda luckor i nästan vilka storlekar som helst. Alla luckor tillverkas för hand på vår verkstad i Örebro och vi är därför väldigt flexibla när det gäller storlekar och speciallösningar.

INGJUTNING AV PLAN ALUMINIUMLUCKA (AV RAM)

Formsättning och betongskrotning kan undvikas om ramen beställs med förhöjning (typ E) motsvarande betongens tjocklek (anges vid beställning) Exempel på användningsområden: nedstigningsluckor, inspektionslucka, vägglucka, manlucka, lucka för pumpstationer.

Plan rostfri lucka

Om det är en krävande miljö så går våra luckor även att få i rostfritt utförande, antingen i rostfritt SS-2333 eller i syrafast SS-2343. De går att få i samma typer, dvs enkellucka eller delad med flera lock i samma ram, som luckorna av aluminium med den skillnaden att ramarna ser lite annorlunda ut.

Vid beställning av lucktyp bör följande uppgifter anges

 • Överfalsad eller plan
 • Oisolerad eller isolerad
 • Gummilist, om ej standardutförande ange låstyp
 • Enkellucka eller kombinationsutförande (två eller fler sammanbyggda)
 • Fast eller löstagbar mellanbalk eller luckdelning med överlappning. Vid överlappning anges öppningsföljd.

Det finns PDF filer om våra luckor om du vill titta närmare. Du hittar mer information under länken ”dokument”.